Bushwick Library
Brooklyn, NY
Public Library



2016




            




This library is conceived of as a second home for the residents in Bushwick. The ground floor is an ultra-permeable “Living Room for the Neighbourhood”, where all passers-by can take refuge from urbanity.














The volumes above contain the library, where the discrete cylindrical forms make a composition that is simultaneously a caricature and abstraction of the neighbourhood’s residential architecture.











The overall image of the project conjures an image of colorful water towers, silos or even a drum-set. The interior spaces of the library defy the exterior characterization of discrete cylindrical volumes, and take on amoeba-like forms generated by the tangents of the cylinders.






Copyright Liwei Wang 2019, all rights reserved